Zahajují stanice CS Mystery, CS History a CS Horror, k dispozici budou pro operátory ve Full HD

29. listopad 2019

Vysílání české animované i hrané tvorby pro děti od tří do dvanácti let bude na stanici CS Film zachováno v dopoledních hodinách. Nově sem bude zařazena i slovenská tvorba.

Významná změna čeká na diváky placených služeb a částečně i volného vysílání od 1. prosince v souvislosti s programy někdejší Československé filmové společnosti. Pod svá křídla je oficiálně přebírá majitel slovenské televize JOJ. Volně šířená stanice Kinosvět se změní na CS Mystery, placené televize WAR Svět válek na CS History, Horor Film na CS Horror. Dětský blok CS Mini jako samostatný program zaniká a stává se součástí vysílání CS Filmu. Kromě kompletní grafické proměny budou operátorům stanice nově k dispozici v HD.

„Z rebrandingu vyplývají nové loga, moderní design stanic, nové webové portály, doplněné programové struktury a ucelené zaměření vysílání, které bude na všech stanicích nově ve Full HD kvalitě,“ uvedla mluvčí Miroslava Klempová. CS Film nabídne filmy jako Snowboarďáci, Kluci z hor, Z pekla štěstí 1 a 2, trilogii Bastardi, Anglické jahody, Ghetto no.1, Experti, Mrtvej brouk, Začátek světa, Zatracený, Zdravý nemocný vlastimilený Brodský, Školní výlet, Obchodníci, jedlíci, Modelky s.r.o. nebo Tajemství pouze služební.

Vysílání české animované i hrané tvorby pro děti od tří do dvanácti let bude zachováno v dopoledních hodinách. Nově se zde objeví i slovenské formáty známé z dětských kanálů Rik TV (od ledna JOJko) a Ťuki TV. Půjde mimo jiné o Kúzlovanie, Sníček, Kikirikí, Zabi nudu I. a II. a Príbehy orchestra. Z vlastní tvorby slovenské TV JOJ uvede CS Film v roce 2020 pro dětského diváka komediální seriály Naši I. a Prázdniny I. až III. CS Mystery uvede mj. Případy FBI, Záhady živočišné říše nebo novinky Hollywood Homicide a Shocking Truth.

CS History přinese svým divákům v roce 2020 série dokumentů Záhady na bitevním poli, Great War Tour, Hrdinové nebes či War of the Worlds. odvysílá také cykly War in Europe, America 's Vietnam War, Flying Sheile, After nebo Mein Kampf. V programové nabídce televize bude také třídílná série Apollo 11: From Launch to Recovery. Co se týká kanálu CS Horror, tady se fanoušci této stanice mohou těšit na tituly jako Quiet Ones, Halloween II., Thing, Pact, Homecoming, The Boy, Black Death, My Soul To Take, Wes Craven. Chybět nebudou například ani horory ze série Saw: Saw V, Saw VI a Saw 3D.

Loga stanic CS Film, CS History, CS Mystery a CS Horror
autor: lukpo
Spustit audio

Související