Zajímá vás, jak vysílat v DAB+, a co pro to musíte udělat? Prozradí vám to tento průvodce

17. únor 2023

Publikaci zveřejnila mezinárodní organizace, jejímž členem je i Český rozhlas v pondělí 13. února, a to na Světový den rádia. Její autor Les Sabela, expert přes vysílací technologie, slibuje ucelené informace a praktické rady týkající se všech aspektů spouštění DAB+ v nových regionech.

Bezplatná e-kniha, která byla publikovaná u příležitosti Světového dne rádia (13. února), nabízí unikátního podrobného průvodce regulačními, technickými a obchodními aspekty zřízení úspěšné digitální rozhlasové DAB+ služby. Kniha poskytuje návod pro nové země, které se snaží zavést tuto technologii, a také nabízí rady pro trhy, které již proces zahájily, a pro ty, které se blíží trvalému provozu. Publikaci by mohly ocenit i subjekty, které se do budoucna v Česku zajímají o možnost vstoupit na tuto platformu.

Kniha pokrývá celý proces zřízení DAB+ od počátečního zájmu až po vypnutí analogu. Témata zahrnují sedm hlavních fází: (1) počáteční zájem; (2) technické ukázky; (3) formální přijetí a regulace standardů včetně požadavků na pokrytí a plánování frekvencí; (4) plánování a návrh systémů - návrh přenosové i multiplexní sítě; (5) zaváděcí činnosti včetně konstrukce, obsahu, přijímačů a uvádění na trh; (6) operace, včetně průběžného vývoje obsahu a trvalých marketingových kampaní; a nakonec (7) vypnutí analogového vysílání.

autor: lukpo
Spustit audio

Související