Zákazníci nemusí ze služby freeSAT přecházet na Skylink, majitel už ale její prodej nenabízí

21. září 2021

Stávající zákazníci satelitní televize freeSAT nemusí prozatím migrovat na platformu Skylink, pokud o tuto službu nemají zájem. Společnost M7 Group, která oba operátory vlastní, už ale komerčně původně platformu nenabízí.

„Prodej původních služeb freeSATu na 1 stupni západně jsme ukončili, proto na webu najdou návštěvníci jen služby Skylinku na 23,5 stupně východně. Pro stávající zákazníky freeSATu se však nic nemění, přecházet na Skylink nemusejí. Pokud mají zájem přejít na Skylink, mohou kontaktovat zákaznický servis. Dá se to realizovat, podmínky jsou individuální,“ uvedl pro náš portál člen představenstva M7 Group Jaromír Glisník.

Původně fungovaly služby freeSAT a Skylink jako konkurenční operátoři, relativně dlouhou dobu se však spekulovalo o prodeji první z nich. K tomuto kroku nakonec skutečně došlo a majitelem obou se stala M7 Group vlastněna francouzskou skupinou Canal+. Ta je od příštího roku v našem regionu také držitelem vysílacích práv pro anglickou Premier League. Zatím není známé, zdali si práva nechá pro sebe, případně je bude sdílet s jiným subjektem.

autor: lukpo
Spustit audio

Související