Západoněmecký rozhlas WDR 5 začal vysílat digitálně v Berlíně

17. únor 2020

Stanice je prezentována jako unikátní díky svému zaměření na mluvené slovo a nejen politické debaty. Éter v Berlíně zároveň opustil program MDR Jump.

Západoněmecký veřejnoprávní rozhlas začal vysílat v Berlíně prostřednictvím pozemního digitálního rádia DAB+ svůj okruh WDR 5, který zde nahradil doposud šířený program WDR 2. Důvodem změn je nové profilování stanice – specializované publicistické bloky, formáty mluveného slova a diskusní pořady, které jsou na celoplošné úrovni zcela ojedinělé. Nadregionální zaměření WDR 5 tak má v Berlíně bez pochyby svůj prostor.

„Dokážu si představit, že v Berlíně najdeme mnoho nových a zainteresovaných posluchačů. Jsem velmi potěšen rozhodnutím šířit WDR 5 v tamním rozhlasovém multiplexu,“ uvedl Florian Quecke, programový manažer západoněmeckého rozhlasu WDR. „Mluvené slovo na WDR 5 je jedinečné samo o sobě. Jsem velmi potěšena, že obyvatelé Berlína si mohou užít tuto stanici digitálně,“ doplnila Valerie Weberová, ředitelka WDR. Ukončena byla zároveň distribuce stanice MDR Jump.

autor: lukpo
Spustit audio

Související