Značka Sky Vision představila DAB+ přijímače v barvách národních fotbalových týmů

28. červen 2018

Německý tým už sice byl z fotbalového šampionátu vyřazen, nicméně majitelé speciální edice digitálních rádií nemusí házet pomyslnou flintu do žita.

Německý výrobce DAB+ přijímačů Sky Vision uvedl v uplynulých dnech na trh několik typů rádia „DAB 100“. Jejich společným jmenovatelem je probíhající fotbalový šampionát v Rusku. Zájemci si mohou vybrat ze sedmi týmů (zemí), kterým chtějí fandit. Na výběr jsou DAB+ rádia v barvách Německa, Francie, Itálie, Ruska, Polska, Švýcarska nebo Turecka. Na novinku upozornil portál Bayerndigitalradio.de, který je oficiálním komunikačním kanálem pro DAB+ v Bavorsku.

Otázkou pochopitelně je, jaká bude po digitálních rozhlasových přijímačích poptávka, protože například německý tým byl již silnějšími soupeři ze světového šampionátu vyřazen. Sportovní redaktor Petr Šedivý například na zpravodajském portálu iROZHLAS.cz napsal: „Největší favorit mistrovství světa končí už po základních skupinách. Ani takový neúspěch ovšem německý fotbal nepoloží - na dalších šampionátech znovu bude patřit k favoritům.“ Majitelé DAB+ rádií v národních barvách se tak budou moci z hrdostí ke svým přijímačům za pár měsíců vrátit.

autor: lukpo
Spustit audio

Související