Zpravodajská televize Bloomberg mění na satelitu kmitočet, informaci o přeladění vidí i diváci kabelových sítí

29. červenec 2022

Americká zpravodajská televize Bloomberg připravuje na satelitu Astra, pozice 19,2 stupně východně, změnu technických parametrů. Tematická televize bude k dispozici v následujících týden pouze z jedné, místo dosavadních dvou frekvencí. Informaci o nutnosti přeladění satelitního přijímače vidí i někteří klienti českých operátorů.

Informační lišta o nutnosti přeladění stanice Bloomberg určená primárně satelitním divákům

Důvodem této skutečnosti je pochopitelně fakt, že dané telekomunikační firmy používají satelitní signál z Astry jako distribuční právě pro své kabelové nebo IPTV nabídky. Běžící text o nutnosti přeladit set-top box na nové parametry tak aktuálně vidí například klienti O2 Czech Republic nebo společnosti T-Mobile. Ze strany diváka však není v tomto případě žádná změna nutná, musí ji učinit sám operátor.

V případě, že po plánovaném termínu ukončení paralelní distribuce nedojde na straně telekomunikační firmy k plánované změně satelitního multiplexu, diváci budou dočasně bez vysílání daného kanálu. Nestalo by se tak ostatně poprvé, ani naposledy. Bloomberg vysílá na satelitu Astra, pozice 19,2 stupně východně pouze ve standardním rozlišení. Jeho HD verzi je možné naladit opět zdarma na 28,2 stupních, kde je součástí tzv. EU svazku.

autor: lukpo
Spustit audio

Související