Zpravodajská televize Wydarzenia 24 na českém území také z vysílače Wisla

3. květen 2022

Polská zpravodajská televize Wydarzenia 24 je na území Moravskoslezského kraje zachytitelná také díky nově zprovozněnému vysílači tamního multiplexu 4 Wisla – Góra Skrzyczne. Příjem byl již potvrzen již na několika diskusních fórech. Signál ostatních programů této sítě je kódován.

DVB-T multiplex 4 z kóty Wisla – Góra Skrzyczne je šířen v hlavním směru výkonem 50 kW v horizontální polarizaci. Vzhledem k tomu, že v této oblasti ještě neproběhl přechod na technologii DVB-T2, vysílá se prozatím stále v původním standardu. Změna by měla nastat 23. května, kdy přecházejí na nový formát i další oblasti, které se nacházejí v dosahu Moravskoslezského kraje. Výjimkou jsou pouze multiplex 3 a 8 fungující nadále v DVB-T.

Aktuálně je z kóty Wisla – Góra Skrzyczne šířeno hned šest televizních multiplexů, pět v klasickém UHF a jeden v původním VHF pásmu. Jedná se konkrétně o multiplex 8 na kanálu 7, multiplex 1 na kanálu 21, multiplex 4 na kanálu 24, experimentální síť na kanálu 27, multiplex 2 na kanálu 40 a multiplex 3 na kanálu 41. Součástí kódovaného multiplexu jsou mj. stanice Polsat Café, Polsat Film nebo Polsat Sport Extra.

autor: lukpo
Spustit audio

Související