Zpravodajský kanál Espreso TV v nabídce internetové služby Zdarma TV

12. duben 2022

Ukrajinskou televizi zařadila do své nabídky nakonec i bezplatná internetová platforma Zdarma TV. Espreso TV přináší informace o dění na Ukrajině, Ukrajincích a pomáhá pochopit události z tamní perspektivy. Historie informační platformy sahá do listopadu 2013.

Espreso je ukrajinský pohled na svět. Takto popisuje informační platformu v jedné větě její provozovatel. Espreso není pouze televize, ale také zpravodajský portál, profily na sociálních médiích, jako jsou Facebook, Twitter nebo Instagram, a také mobilní aplikace. V nabídce služby Zdarma TV se program objevil ve vysokém rozlišení obrazu (HD), k dispozici je také zpětné zhlédnutí. Vysílání v programovém průvodci EPG je děleno do časových bloků.

„Dnes je Espreso jedním z oblíbených kanálů Ukrajinců a portál Espreso.tv je jedním z deseti nejoblíbenějších informačních internetových zdrojů na Ukrajině,“ uvádí provozovatel zpravodajské platformy. Do studia Espreso jsou každý den zváni odborníci, aby pomohli publiku zorientovat se v dění a podat pokud možno nezávislý názor na společensko-politický život země. Stanice je k dispozici v nekódovaném režimu také na satelitu Astra 4A.

autor: lukpo
Spustit audio

Související