Zpravodajský kanál France 24 nabízí operátorům novou aplikaci pro internetové boxy

11. listopad 2019

V nabídkách tuzemských operátorům je stanice k dispozici v angličtině a francouzštině, aplikace disponuje i arabštinou a španělštinou. V lineární distribuci je program šířen pouze ve standardním rozlišení.

Francouzská zpravodajská televize France 24 začala v uplynulých měsících nabízet operátorům na českém a slovenském trhu aplikaci, která obsahově doplní vysílání lineárního kanálu. Portálu Digitální rádio to sdělila Štěpánka Červenková, která zastupuje tematický kanál při jednání s operátory. Aplikace funguje na podobném modelu jako HbbTV portál dostupný na satelitu Astra, případně v nabídce kabelového operátora UPC.

Červenková pro Digitální rádio uvedla, že aplikace kromě zpravodajského obsahu ve francouzštině, angličtině a arabštině nabízí i servis ve španělštině. Tato verze přitom není v Evropě divákům vůbec k dispozici. Španělská verze byla spuštěna jako poslední mutace France 24 pro země Jižní Ameriky. Zpravodajský kanál France 24 je k dispozici jak ve standardním tak i vysokém rozlišení, tuzemští operátoři ho však prozatím nabízí pouze v SD.

autor: lukpo
Spustit audio

Související