ZUN rádio zredukuje pokrytí v DAB+, bude v lokalitách, kde jsou jeho inzerenti

21. prosinec 2023

Digitální rozhlasová stanice ZUN rádio bude vysílat v DAB+ multiplexu operátora Teleko digital pouze ve vybraných lokalitách. V oblastech, kde nemá inzerenty a obchodní zastoupení, tento způsob šíření ukončí. Posluchači mimo pokrytí digitálním signálem si mohou program naladit online.

Čtěte také

Od 1. ledna 2024 bude možné stanici ZUN naladit z vysílačů v Praze a Příbrami na kanálu 11A, Brněnsku, Benešovsku a Jihlavsku na kanálu 8A a také v Olomouci na kanálu 10B. Od Nového roku nebude program s taneční hudbou dostupný z Lysé hory na kanálu 7B, z Černé hory a Stěžerů ve východních Čechách na kanálu 5D, na Liberecku na kanálu 5A, na Ústecku na kanálu 6D a na Zlínsku na kanálu 11C.

„Opouštíme lokality, kde nemáme obchodní zastoupení a ekonomicky se nám tato distribuce nevyplatí. Chceme se soustředit zejména na oblasti, kde jsou naši inzerenti,“ zdůvodnil ředitel stanice ZUN rádio Ladislav Antoš. Další vývoj v oblasti DAB+ šíření může ovlivnit v příštím roce výsledek aukce kmitočtů pro komerční sítě, která v tuto chvílí probíhá na Českém telekomunikačním úřadu.

autor: lukpo
Spustit audio

Související