Americká CBS zpřístupnila část obsahu své aplikace i pro zájemce z Česka

4. srpen 2021

V naprosté tichosti došlo ke zrušení geoblokace u amerických kanálů pod hlavičkou CBS ve stejnojmenné aplikaci. K dispozici je například majitelům multimediálního centra Apple TV.

V České republice jsou v tuto chvíli dostupné na platformě CBS tři americké kanály, jedná se konkrétně o CBSN (CBS News), ET Live a v některých momentech i CSB Sports. Tento krok je velmi překvapivý, protože od počátku fungování aplikace byl tento obsah s odpovídajícím oznámením geoblokován, pro tuzemské diváky tedy nebyl k dispozici. Vysílání živě streamovaných programů najdou zájemci v poslední položce Live TV.

Sledování živě streamovaných programů je řešeno ve formě elektronického programového průvodce. Aktuálně vysílaný pořad je k dispozici na první pozici s viditelným označením „Watching“, další jsou pak ve formě posuvných dlaždic. Jedná se vždy o grafický náhled daného formátu a stručnou anotaci pod ní samotnou. Sledování dalších pořadů v aplikaci CBS není možné, velmi často se zde odkazuje na streamingovou službu Paramount+.

autor: lukpo
Spustit audio

Související