Apple Music má doplnit streamingová služba s klasickou hudbou

3. říjen 2022

Portál MacRumors přinesl tento týden zprávu, že americká společnost Apple vedle své dosavadní hudební služby Apple Music pracuje také na nové platformě Apple Music Classical. Portál se odvolává na zdrojový kód, který firma vypustila na svém webu. Spekulace potvrzuje i nákup služby Primephonic, který proběhl před více než rokem.

Podle citovaného webu slibovala společnost Apple v dohledné době nabídnout fanouškům klasické hudby „lepší zážitek“ při poslechu jejich oblíbených žánrů. Apple již potvrdil, že připravuje speciální aplikaci, která bude vyhrazena právě pro klasickou hudbu. Při návštěvě webu Primephonic nyní uživatel najde na portálu pouze informaci o pozastavení služby. Její know how má být právě součástí nové platformy, která bude doplněna o řadu nových funkcí. 

Nad uvedením služby ještě v letošním roce však stojí otazník, protože Apple zatím žádné kroky směrem k této novince v poslední době na veřejných vystoupeních svých manažerů neučinil. Web MacRumors jako určitou spekulace uvedl, že by se případné uvedení mohlo týkat operačního systému iOS 16. Dosavadní služba Apple Music je k dispozici nejen na „jablečných zařízeních“ včetně Apple TV, ale také v několika značkách televizorů.

autor: lukpo
Spustit audio

Související