Německo-francouzská televize Arte bude nadále podporovat rozvoj nových technologií

5. červen 2020

Přítomností v prostředí nových médií vychází vysílatel vstříc mladé generaci, která konzumuje obsah jiným způsoby. Velmi populární jsou v případě Arte zejména její kanály na videoportálu YouTube. Stanice působí také v nabídkách tuzemských operátorů.

Německo-francouzská televize Arte, která je dobře známá také tuzemským divákům, plánuje nadále rozvíjet a podporovat nové technologie. Kulturní stanice, která byla před několika lety také předobrazem pro vznik veřejnoprávního kanálu ČT art, zaznamenává prostřednictvím nových médií 89,5 milionu přístupů z celé Evropy. Meziročně se tato cifra zvýšila o 77 procent. Německá verze jejího YouTube kanálu má v tuto chvíli téměř 700 tisíc odběratelů, francouzsko-jazyčná dokonce 1,24 milionu.

„Arte svými digitálními platformami úspěšně reaguje na změnu konzumace médií u mladšího publika,“ uvedl ředitel ZDF Dr. Thomas Bellut. Stanice v minulosti vyzkoušela například vysílání prostřednictvím rozšířené reality VR a několikrát otestovala také formát Ultra HD/4K. Pravidelný program chce touto cestou nabídnout divákům od příštího roku. Spoluprací s Arte se na posledním zasedání Rady ČT pochlubil také generální ředitel Petr Dvořák, který přítomné informoval o tom, že televize koupila koprodukční seriál Princip slasti.

autor: lukpo
Spustit audio

Související