Bavorsko ukončí v červnu testy nových technologií pro DAB+

21. květen 2024

V sousedním Bavorsku budou příští měsíc ukončeny zkoušky nových technologií pro digitální rozhlasové vysílání v rámci multiplexu BDR Test na kanálu 10D. V této síti například probíhalo vysílání různých zvukových streamů a jejich kombinace s mluveným slovem, a to bez nutnosti připojení přijímače k internetu. Dále byl nasazen i nouzový varovný systém EWF.

Čtěte také

Projekt ART, který při příležitosti testů, do nichž byla zařazena i umělá inteligence, v tiskové zprávě uvedl, že testovací nabídka přijímaná prostřednictvím přijímačů od společnosti Telestar byla velmi kladně hodnocena jasnou většinou účastníků. Velký zájem byl o pořady s hudebním doprovodem, jenž doposud v rozhlase téměř nebyly zastoupeny, stejně jako o jejich propojení s informačními příspěvky prostřednictvím speciálních oznámení.

Implementace v běžném provozu je možná různými způsoby. To platí i pro již zavedené programové nabídky. Technologie ART je založena na přijímacích zařízeních, která jsou již k dispozici na trhu, a jejich funkčnost byla úspěšně potvrzena. Všechny vysílané programy v DAB+ mohou do budoucna signalizovat obsah, jako jsou například zprávy, sportovní informace nebo informace o počasí. Díky tomu je možné přilákat k digitálnímu rádiu nové publikum.

autor: lukpo
Spustit audio

Související