Bavorsko ve velkém investuje do pokrytí tunelů rozhlasovým signálem, jedná se o desítky úseků

26. září 2024

Bavorsko a jeho příhraniční oblasti nyní disponují rozšířenou rozhlasovou infrastrukturou. Díky nové technologii DAB+ a FM bude v tunelech zajištěn kvalitní příjem rozhlasového vysílání. Tento krok přispěje ke zvýšení bezpečnosti a pohodlí řidičů na důležitých dopravních tazích. Zlepšení přístupu k informacím je klíčové zejména v krizových situacích.

Čtěte také

Projekt byl realizován ve spolupráci s regionálními i zahraničními partnery. Rozšíření signálu se týká nejen stávajících tunelů, ale i těch, které teprve vznikají. Významně pokryté oblasti zahrnují především území poblíž hranic s Rakouskem i Českou republikou. Implementace technologie probíhala podle nejmodernějších evropských standardů a norem.

Mezi nejdůležitější dopravní tahy, které byly v rámci tohoto projektu pokryty, patří tunely na dálnicích A3 a A96, například Hösbach a Katzenbergtunnel. V oblasti Mnichova jsou to známé tunely Altstadtring-Tunnel, Petueltunnel a Richard-Strauss-Tunnel. Dále jsou zahrnuty i významné tunely jako Farchant na B2 a Deggendorf na B11.

Čtěte také

Cílem projektu je zajistit nepřetržitý tok informací v tunelech a zlepšit přístup k informacím během krizových situací. Pokrytí digitálním DAB+ a analogovým FM signálem nejen zvyšuje bezpečnost provozu, ale zároveň umožňuje rychlejší reakce na dopravní problémy a lepší orientaci řidičů na klíčových dopravních uzlech v Bavorsku.

autor: lukpo
Spustit audio

Související