Berlínská a braniborská veřejnoprávní stanice rbbKultur se přejmenuje na radio3

11. březen 2024

Významné změny čekají od 2. dubna letošního roku na německou veřejnoprávní stanici rbbKultur, jejíž vysílání je primárně určeno pro spolkové země Berlín a Braniborsko. Nově bude tento tematický okruh k dispozici pod názvem radio3. Významným distribučním kanálem tohoto programu je právě veřejnoprávní DAB+ multiplex rbb na kanálu 10B zachytitelný i v Čechách.

Čtěte také

První slyšitelnou změnou bude pořad „Der Morgen“ od 6:00 do 10:00 s novými moderátory, větším podílem mluveného slova a novou hudební barvou. Moderátoři se zaměří na aktuální kulturní dění a diskusi a na témata dne budou nahlížet s hosty ve studiu z oblasti vědy, školství, kultury, politiky a společnosti. Recenzenti a reportéři budou informovat o nových inscenacích, akcích, koncertech, výstavách a zajímavých projektech z Berlína a Braniborska.

Dorothee Hackenberg, programová ředitelka radio3 (doposud rbbKultur) a radioeins, změny komentovala následovně: „S radiem3 se vědomě zaměřujeme na obsah, komplexnost a kvalitu slov a hudby. Jasné zvýraznění je důležitější než pouhá 'slyšitelnost'. Naše nová ranní show bude i nadále obsahovat recenze, kritiky a reportáže o našem kulturním regionu, zároveň plánujeme výrazně hlubší diskuse o kulturním a společenském vývoji,“ uvedla Hackenberg.

autor: lukpo
Spustit audio

Související