Bezplatná streamingová nabídka Rakuten TV vyřadila jednu ze zpravodajských televizí

25. březen 2022

Z nabídky bezplatné streamovaných programů na internetové platformě Rakuten TV zmizela australská zpravodajská televize Ticker News. Dá se předpokládat, že důvodem k tomuto kroku byla malá atraktivita programu pro diváka v evropských teritoriích. Nabídka kanálů služby Rakuten TV se v jednotlivých částech světa liší.

Australskou zpravodajskou stanici Ticker News bylo možné v České republice sledovat v rámci bezplatných kanálů Rakuten TV přibližně měsíc. Japonská společnost, která službu provozuje, tento program umístila do nabídky ve druhé polovině února. Pro místního diváka šlo o určitou kuriozitu, dá se však předpokládat, že na rozdíl od ostatních zpravodajských kanálů byla sledovat stanice Ticker News naprosto zanedbatelná.

Výběr zpravodajských programů na platformě Rakuten TV je však poměrně uspokojivý. K dispozici je evropský zpravodajský kanál Euronews i jeho africká varianta Africanews. V minulosti již byl zařazen informační proud Reuters a nedávno služba oznámila i přidání speciálního feedu britského deníku The Guardian. V souvislosti s děním na Ukrajině a uprchlickou kritizi se v nabídce objevily programy ICTV a 1+1 International.

autor: lukpo
Spustit audio

Související