Ticker News: nová zpravodajská stanice na obrazovkách chytrých televizorů

25. únor 2022

Japonská společnost Rakuten zařadila do nabídky svých bezplatně streamovaných programů zpravodajskou stanici Ticker News. Tematický kanál původem z Austrálie se objevil jako součást elektronického programového průvodce ve chvíli, kdy Rusko spolu s Běloruskem zahájilo válečný konflikt na Ukrajině.

„Ticker je jediným místem pro nejnovější zprávy a vyprávění příběhů, které nabízí hlubší pochopení našeho světa,“ píše ambiciózně na svém webu provozovatel kanálu. Zpravodajská platforma je k dispozici po celém světě prostřednictvím lineárního i nelineárního vysílání, respektive online služeb. V nabídce Rakuten TV doplňují Ticker News tematické kanály Euronews a Africanews. BBC nebo CNN naopak na našem trhu chybí.

Ticker News je mezinárodní streamovací zpravodajskou sítí zaměřující se na nejnovější zprávy, obchod a technologie. Sídlo společnosti je nikoliv v Evropě nebo Spojených státech, ale Austrálii. Krok japonské společnosti Rakuten dokazuje, jak je jednoduché na trh přivést jakýkoliv nový obsah. Divákovi stačí pouze televizor připojený k internetu a odpovídající aplikace. Distribuce samotné stanice, respektive její sledování už je bezplatné.

autor: lukpo
Spustit audio

Související