Blízko hranic s Moravskoslezským krajem ožil další televizní multiplex, obsahuje šest programů

12. říjen 2022

V sousedním Polsku fungují na bázi experimentů také některé regionální a lokální sítě. Jedním z příkladů jsou i programové nabídky tamního podnikatele Michala Winnickeho, který je díky stanici Power TV aktivní i na našem trhu. Polská a tudíž originální verze hudebního kanálu je i součástí nové experimentální sítě.

Polské zdroje se sice o spuštění nového multiplexu zmiňují, informace, která bohužel chybí, je vyzářený výkon nového vysílače. Na kanálu 36 je signál šířen z výškové budovy Stalexport přímo ve městě Katowice. V online databázi portálu RadioPolska se lze dočíst, že je použita horizontální polarizace, naopak databáze Satellite Charts se o nově spuštěném DVB-T2 multiplexu prozatím vůbec nezmiňuje.

Aktuálně je v experimentální televizní síti šířeno šest stanic. Jde konkrétně o Filmax, Junior Music, Nuta Gold, TVC, Xtreme TV a Power TV HD. U poslední zmiňované stanice je třeba zmínit, že jde o jinou verzi, než kterou znají například zákazníci kabelové televize Vodafone, kterou spustil polský podnikatel Michal Winnicki v rámci snahy o expanzi na náš trh. Tento program mimochodem již řadu měsíců vysílá úplně bez staničního loga.

autor: lukpo
Spustit audio

Související