Brillux Radio je v Německu rozhlasovou obdobou stanice Spektrum Home

28. únor 2023

Německo jako velmi pokročilý mediální trh nabízí zejména v prostoru digitálního rozhlasového vysílání DAB+ rozvoj nových obchodních modelů. Díky tomu mohla vzniknout i stanice Brillux Radio, která je součástí sítě Antenne Deutschland. Unikátní program stanice je zaměřen na zvelebování domácností a domácí práce.

Provozovatel stanice sice nemá k dispozici prozatím čísla poslechovosti na platformě DAB+, nicméně z rozhovoru pro portál Radioszene vyplývá, že online vysílání zaznamenalo od května loňského roku, kdy stanice odstartovala, více než 400 tisíc přístupů. Posluchačům se snaží Brillux Radio zpestřit denní poslech svým optimistickým programem a mottem „Vybarvěte si život.“ Brillux je známá německá společnost podnikající v odvětví barviv.

„Naší hlavní cílovou skupinou jsou soukromé osoby, které se zajímají o renovace, rekonstrukce a design. Díky nám zjistíte, co přesně mohou řemeslné podniky dělat doma. Nejde tedy o kutily, ale o profesionální realizaci odbornou firmou. Nabízíme zajímavá lifestylová témata pro všechny posluchače, v jejichž životním prostředí je důležitými aspekty estetika, kvalita a seberealizace,“ popsal Sebastian Trzaska, obsahový ředitel Brillux Radia.

autor: lukpo
Spustit audio

Související