Česká televize spustila v hybridním vysílání HbbTV aplikaci k MS hokeji, začíná již zítra

9. květen 2019

Veřejnoprávní médium uvádí aplikaci pro MS v hokeji již několik let, každoročně ji ale vylepšuje o nové funkce. Diváci využijí všech barevných tlačítek na dálkovém ovládání.

Česká televize uvedla do veřejného provozu svou aktuální aplikaci k blížícímu se mistrovství světa v hokeji, které začíná na Slovensku již zítra. Novinku mohou využívat tradičně všichni majitelé televizorů a set-top boxů s podporou standardu HbbTV, jež jsou připojené k internetu. Aplikace „MS v hokeji“ je umístěna v rámci hybridního portálu na první programové pozici, archiv iVysílání se posunul na druhou. Novinka je dostupná na všech televizních platformách s aktivní signalizací HbbTV, tedy kromě IPTV.

Veřejnoprávní médium využije u aplikace všech barevných tlačítek na dálkovém ovládání - červené pro vstup do HbbTV portálu a rozcestníku ČT bod, zelené pro přístup k online internetovým streamům, případně v ČT bodu i v samotné aplikaci během hokejových zápasů. Žluté tlačítko je pro speciální funkce, například pro textový zápis aktuálního utkání, a modré pro aplikace spojené s určitými událostmi. V případě hokeje bude využito přímo pro spuštění portálu MS hokej 2019.

Úvodní obrazovka aplikace je v nové moderní grafice, na ní se bude zobrazovat všech 64 přenosů. Jak sdělil portálu Digitální rádio Jan Zeman, vedoucí Teletextu a HbbTV České televize, modré tlačítko, kterým se uživatel dostane rychle k aplikaci, bude vysíláno na kanálu ČT sport. Zelené tlačítko spouští aplikaci ČT sport online. Od zítřka bude dostupná přímo v rozcestníku ČT bod, ale zobrazí se vám i z aplikace MS hokej. Textový online ze souběžně hraného netelevizního zápasu bude dostupný přes žluté tlačítko.

autor: lukpo
Spustit audio

Související