České Radiokomunikace vyměnily na svém infokanálu videotext za Jana Tunu

30. říjen 2019

Operátor upozorňuje na bezplatný příjem, vysílání ve vyšší obrazové kvalitě a doplňkové služby, jako je například hybridní televize HbbTV. Stanice je dostupná v Regionální síti 8.

České Radiokomunikace přistoupily v uplynulých dnech k významné změně ve vysílání svého informačního kanálu, který provozují v rámci vlastní Regionální sítě 8. Stanice „Nalaďte se na DVB-T2“ ukončila vysílání videotextového zpravodajství a začala nabízet klipy, jež pro operátora natočil moderátor Jan Tuna. Jedná se o stejné příspěvky, které již byly k vidění v rámci doplňkového portálu fungujícího na bází hybridní televize HbbTV.

Obsahově klipy nového informačního kanálu lákají na vysílání ve vyšší obrazové kvalitě včetně programů v HD, doplňkovým službám, jako je například právě HbbTV, nebo bezplatný příjem. DVB-T2 v tuto chvíli zajistí jako jediná zcela bezplatně a legálně sledování televize bez poplatků. Vlastní informační kanál k druhé televizní digitalizaci bude mít také konkurenční operátor Digital Broadcasting. Spustit ho plánuje nakonec v průběhu listopadu.

autor: lukpo
Spustit audio

Související