České Radiokomunikace zaplatily za kmitočty pro DAB+, na další operátory se čeká

14. únor 2024

Společnost Czech Digital Group, která je stoprocentně vlastněna Českými Radiokomunikacemi, zaplatila Českému telekomunikačnímu úřadu za kmitočty, jenž ji do budoucna umožní vybudovat celoplošný DAB+ multiplex a regionální sítě v několika krajích. Na sociální síti X o tom informoval ve středu dopoledne Marcel Procházka, ředitel právního a regulatorního útvaru firmy.

Čtěte také

„Aukce na DAB kmitočty byla finálně dokončena. Získali jsme kmitočty, které jsme plánovali. Do datovky (datové schránky, pozn. red.) nám přistály příděly rádiových kmitočtů od Českého telekomunikačního úřadu pro celoplošnou vysílací síť B a tři regionální sítě. Brzy představíme naše plány související s rozvojem těchto sítí a služeb,“ konstatoval Procházka a pro redakci Digitálního rádia potvrdil, že tento krok zároveň potvrzuje zaplacení poplatku za vydražené sítě.

Podle informací naší redakce zatím v tuto chvíli nezaplatili za vydražené kmitočty všechny společnosti, kterých je celkem osm. Kromě Českých Radiokomunikací už tento krok veřejnosti potvrdili operátoři Teleko digital a Fiera Touch. Kromě poplatku za aukci budou muset operátoři pochopitelně hradit také pravidelnou standardní částku za využívání kmitočtů. Co se stane s kmitočty z aukce, které nakonec nebudou využity, je v tuto chvíli předčasné spekulovat.

autor: lukpo
Spustit audio

Související