Český DAB+ přilákal dalšího zahraničního zájemce, vídeňské Musiconly slibuje hity

31. leden 2024

Do českého rozhlasového éteru vstoupil další zájemce ze zahraničí. Majitelé digitálních rádií v dosahu sítě COLOR DAB+ si mohou naladit nový program Musiconly. Podle majitele společnosti JOE Media Miroslava Pýchy, která tuto síť provozuje, plánuje rakouský vysílatel nabídnout v budoucnu i moderovaný program v češtině a lokální webové stránky.

Čtěte také

Musiconly je třináctou programovou pozicí a dvanáctou rozhlasovou stanicí v multiplexu COLOR DAB+. „Vysílatel nás kontaktoval asi před třemi týdny a oslovil právě nás, protože se chce soutředit zejména na Prahu a oblast, kterou pokrýváme signálem. V úterý jsme od provozovatele programu dostali stream a vše potřebné, takže jsme vysílání do našeho multiplexu zapojili,“ uvedl pro Digitální rádio Pýcha s tím, že vysílatel už se také poptával na další poplatky související s distribucí včetně svazu OSA.

Podle šéfa společnosti JOE Media, který sám stojí za stanicemi Hey rádio, Color Music rádio a Rádio Sázava, je program Music Only rakouským, respektive přímo vídeňským projektem a v multiplexu COLOR DAB+ je šířen jako převzaté vysílání. Aktuálně se vysílání skládá pouze z proudu hitů uplynulých dekád, který je prokládán jingly, tedy rozhlasovými znělkami. Musiconly vysílá v digitální síti s datovým tokem 72 kbps a zabezpečením EEP 3-A. V multiplexu proto došlo i k několika drobným změnám.

autor: lukpo
Spustit audio

Související