Český rozhlas zintenzivňuje kampaň k vypínání AM vysílačů a spouští infolinku

1. listopad 2021

Ode dneška bude pod hlavičkou Českého rozhlasu fungovat externí call centrum, na které se posluchači dovolají v případě, že budou potřebovat s přechodem z analogového AM vysílání. To bude vypnuto ke konci letošního roku. Zároveň dojde k zintenzivnění informace vysílané na okruhu Dvojka na střední vlně.

Na bezplatnou telefonní linku 800 200 121 budou moci od dnešního dne volat posluchači, kteří si nebudou vědět rady s vypínáním analogového vysílání Českého rozhlasu na středních vlnách. Od pondělí 1. listopadu zároveň veřejnoprávní médium zintenzivňuje i informační sdělení vysílané na okruhu Dvojka, které bude nově překrývat celou zpravodajskou relaci.

Čtěte také

Zvuková informace, která bude návodem k tomu, co dělat v případě, že se posluchače vypínání AM vysílání týká, je ke slyšení denně včetně víkendů od sedmé do sedmnácté hodiny. Stanice Plus a Radiožurnál nebudou z technických důvodů do vysílání tohoto sdělení zahrnuty. Z interního průzkumu Českého rozhlasu nicméně vyplývá, že nejvíce posluchačů střední vlny je právě na okruhu Dvojka, podíl ostatních programů je výrazně menší.

Český rozhlas pak před vánočními svátky chystá silnou informační kampaň sloužící k propagaci digitálního rádia DAB+, která zahrne všechny mediatypy, jako je online, outdoor i tištěná periodika. Její hlavní vlnu předpokládá od 22. listopadu. Kampaň využije již dříve osvědčený model Doby DABové doplněný o aktuální grafický prvek s vypínáním AM vysílání. V plánu jsou i nová vzdělávací videa s moderátorem Jiřím Chumem.

autor: lukpo
Spustit audio

Související