GG Omikron: Vstup do DAB+ vysílání nechceme oddalovat

10. leden 2024

Společnost GG Omikron, která je součástí skupiny Greativity Group, využila aukci kmitočtů pro komerční rozhlasové DAB+ sítě, aby zahájila svůj rychlý vstup na telekomunikační trh. Nový hráč na poli digitálního vysílání prozatím nechce své plány blíže specifikovat. Kmitočtové příděly od ČTÚ mu umožní šířit signál v Praze, na jižní Moravě a Moravskoslezském kraji.

Čtěte také

„Naši investici do digitálního vysílání vnímáme jako střednědobou až dlouhodobou. Cílem naší účasti v aukci byl včasný vstup na trh a otevření možnosti začít sítě provozovat. Aktuálně čekáme na písemné vyrozumění o výsledku akce. Při realizaci projektu budeme dbát na časové mantinely, které jsme akceptovali při vstupu do aukce, ale pod heslem „raději lépe než rychle“,“ uvedla pro portál Digitální rádio mluvčí skupiny Martina Hyndráková.

Aukce DAB+ kmitočtů: vydražené regionální bloky - GG OMIKRON s.r.o.

Jan Vyskočil, který je známou tváří ze seriálů FTV Prima a za společností GG Omikron stojí, dnes přiblížil Médiáři, že v úvahu pro vstup na trh připadá vícero možností, ať už se jedná o výstavbu vlastních stanovišť, tak i pronájem již existujících lokalit. Vyskočil nemusel v aukci přihazovat. Všechny tři oblasti získala firma za částku 350 tisíc korun. O tom, jaké programy se v novém multiplexu objeví, se bude s vysílateli v následujících měsících jednat.

autor: lukpo
Spustit audio

Související