Chystají se do českého DAB+ zahraniční hráči? Bauer Media reagovala neurčitě

13. březen 2024

Dvě celoplošné a sedmadvacet regionálních DAB+ sítí představuje obrovské množství volné kapacity pro komerční rozhlasové stanice. Vzhledem k tomu, že pro menší a internetová rádia může být tato digitální platforma finančně nedostupná, zajímavá by mohla být naopak pro hráče aktivní v okolních zemích, pro něž jde o jedinečnou šanci získání pozemní distribuce.

Čtěte také

Redakce portálu Digitální rádio v uplynulých dnech aktivně oslovila některé rozhlasové hráče, zda vstup do českého digitálního rozhlasového éteru nezvažují. V úterý 12. března dopoledne svou reakci zaslala Cat Martinová, ředitelka komunikace společnosti Bauer Media Audio. Její odpověď není ani kladná, ani zamítává, takže si ji může každý vyložit po svém. „Bauer Media nekomentuje strategická obchodní rozhodnutí,“ uvedla stručně Martinová.

Bauer Media je aktivní na řadě rozhlasových trhů, namátkou ve Skandinávii (Švédsko, Finsko, Norsko i Dánsko), ve Velké Británii, ale i na sousedním Slovensku, kde ji patří stanice Expres, Europa 2 a Rádio Melody. Rádio Rock šíří dokonce z důvodu nedostatku VKV/FM kmitočtů v DAB+ multiplexu operátora Towercom, a to de facto jako jedinou komerční rozhlasovou stanici. Ve Švédsku provozuje ve Stockholmu, Göteborgu a Malmö vlastní DAB+ síť.

Čtěte také

Redakce portálu Digitální rádio oslovila v sousedním Polsku hlavní hráče na trhu – Agora Group and Eurozet a RMF Group, na dotaz ovšem reagovala pouze druhá z nich. „Skupina RMF neplánuje vstup na český rozhlasový trh,“ konstatoval stručně její mluvčí Krzysztof Głowiński. Ve stejném duchu se vyjádřila i Anna Hütterer z rakouského Radia Arabella. Provozovatel celoplošného komerčního programu Kronehit tentokrát na dotaz portálu Digitální rádio nereagoval.

autor: lukpo
Spustit audio

Související