DAB+ multiplex ve městě Opolí opustilo Twoje Radio

20. říjen 2023

Polský rozhlasový multiplex ve městě Opolí, kterému nedávno tamní telekomunikační regulátor prodloužil platnost oprávnění o další rok, již neobsahuje stanici Twoje Radio. V minulosti byla síť společnosti PSN Infrastruktura dobře zachytitelná i na řadě míst Česka, po vypnutí jednoho z vysílačů a omezení výkonu se ale její dosah výrazně snížil.

Čtěte také

Rozhlasovou síť z města Opolí v současné době vyplňuje šest programů. Twoje Radio, které multiplex opustilo, bylo k dispozici od konce loňského roku, čili jeho distribuce netrvala ani dvanáct měsíců. Programová nabídka multiplexu se může prakticky kdykoliv změnit. Rozhlasová síť funguje na bázi experimentu, kterému nedávno prodloužil polský regulátor platnost. Na změnu programové nabídky upozornil portál RadioPolska.

Oborový web orientovaný primárně na změny v polském rozhlasovém éteru informoval, že v minulosti již tento multiplex opustilo Radio Parada nebo Radio Rekord Kielce, které taktéž svou přítomností operovaly mimo obhospodářovávaný region. Aktuální složení sítě vysílané na kanálu 10C zahrnuje opolské diecézní Radio DOXA, Radio Imperium Gliwice, dolnoslezské Muzyczne Radio, Radio Jasna Góra Częstochowa a nadregionální Radio Profeto a Radio Bezpieczna Podróż.

autor: lukpo
Spustit audio

Související