DAB+ zamíří do Karibského moře, technologii otestuje ostrov Martinik

1. únor 2023

 Od 1. ledna do 30. září letošního roku mohou na ostrově Martinik v Karibském moři probíhat testy digitálního rozhlasového vysílání DAB+. Odpovídající povolení vydal v uplynulých dnech francouzský telekomunikační úřad Arcom. Martinik je prvním místem v blízkém regionu Severní a Jižní Ameriky, kde se DAB+ otestuje.

Úřad pro regulaci audiovizuální a digitální komunikace (Arcom) povolil experiment týkající se vysílání DAB+ multiplexu ze tří míst na Martiniku od 1. ledna do 30. září letošního roku. Experiment může obsahovat celkem až deset stanic, známá je prozatím polovina z nich. Jedná se konkrétně o Radio Fusion, Fusion 100 %, Fusion Compass, Fusion Gold a Fusion salsa kl@moson. Informace se objevila na webu úřadu.

Ve své plánovací mapě pro roky 2022–2024 v oblasti pokračujícího zavádění DAB+ Arcom uvedl, že upřednostňuje autorizaci experimentů pro zámořská území, aby se aktéři a zámořská veřejnost mohli seznámit s vysíláním v DAB+, a zároveň prohlásil, že je připraven pokračovat práce na plánování před možnými výzvami k podávání žádostí v těchto územích s ohledem na výsledky experimentů.

autor: lukpo
Spustit audio

Související