Další detaily k televizi Prima Star: Kdy se objeví v DVB-T2 a proč má T-Mobile exkluzivitu pro placené služby

26. květen 2021

Novou celoplošnou televizi Prima Star, která nabídne archivní tvorbu společnosti FTV Prima za dobu osmadvacetil let této značky, si naladí diváci v bezplatném vysílání od úterý 1. června v multiplexu Českých Radiokomunikací.

Celoplošná stanice Prima Star, která bude desátým televizním kanálem společnosti FTV Prima, obsadí volnou programovou pozici v DVB-T2 multiplexu 22. Co se týká obsahu promosmyčky, k dispozici by zde měly být upoutávky na pořady, které nová stanice nabídne, a informace o blížícím se zahájení vysílání. Stejně jako ostatní kanály FTV Prima i Prima Star má být v rozlišení 1280x720p. Výjimku tak bude tvořit pouze Prima +1 v poměru 960x540p.

Čtěte také

Marek Singer, generální ředitel FTV Prima, zahájil včerejší tiskovou konferenci nového programu s tím, že o kanál tohoto typu si diváci dlouhodobě psali a televize tak jejich přání vyslyšela. Podoba stanice se zahájením vysílání 14. června nebude definitivní.

Nemělo by tedy jít o stanici, která bude recyklovat stále stejné pořady dokola. Prima se pustila do rozsáhlé digitalizace svého archivu a zájemci o tento typ tvorby se mají do budoucna těšit i na kusy, které se na obrazovce neobjevily desítky let. Cílem nového programu je také ještě více omladit hlavní kanál Primy, ze kterého má archivní tvorba ustupovat.

V kategorii placené televize má exkluzivitu na Primu Star v tuto chvíli pouze společnost T-Mobile. Proč a na jak dlouho? Podle vyjádření Singera pro redakci portálu Digitální rádio je ochotna FTV Prima vést se zájemci individuální jednání a připravit případně pro jejich zákazníky zajímavé nabídky.

Jednání s T-Mobilem byla podle šéfa Primy velmi korektní, a proto vznikla tato dohoda, která v tuto chvíli není časově ohraničena. Kolik měsíců exkluzivita potrvá tedy není jasné.

autor: lukpo
Spustit audio

Související