Další dvě německá komerční rádia mají finanční problémy

18. červen 2024

Společnost Schweinfurter Rundfunk, která je provozovatelem rozhlasových stanic Radio Primaton a Radio Hashtag+, oznámila, že je v tíživé ekonomické situaci. Firma požádala o zahájení insolvenčního řízení, který má však vysílatele připravit na lepší budoucnost. Obě rádia jsou k dispozici v DAB+ multiplexu Unterfranken, který je u nás zachytitelný za zlepšených podmínek.

Čtěte také

Schweinfurter Rundfunk se musí připravit na lepší budoucnost. Současná ekonomická situace představuje podle provozovatele rádií Primaton a Hashtag+ velké výzvy, a to zvláště pro regionální vysílatele. Schweinfurter Rundfunk požádala o zahájení insolvenčního řízení, které má oba programy vyvést z existenčních problémů. Jednatel Fabian Steigerwald zdůrazňil, že tímto krokem se chce mediální skupina připravit na budoucnost.

„Toto nebude konec místního vysílání ve Schweinfurtu, ale spíše základ pro budoucí místní programy pro region Main-Rhön prostřednictvím účinné restrukturalizace. Zaměstnanci obou vysílatelů již byli informováni o podání návrhu na konkurz. Veškeré závazky včetně mezd jsou chráněny zákonem,“ ujistl Steigerwald. Bavorský DAB+ z ekonomických důvodu opustily v minulých měsících stanice Hoamatwelle, Mega 80s a MEGARADIOmix.

autor: lukpo
Spustit audio

Související