Rozhlasová stanice Hoamatwelle opustí bavorský DAB+

15. leden 2024

Bavorská rozhlasová stanice Hoamatwelle orientovaná zejména na dechovkou hudbu a písničky (nejen) alpského regionu plánuje odejít v letošním roce z digitálního rozhlasového vysílání DAB+. Důvodem je mimo jiné další prodloužení FM vysílání až do roku 2035 a podle provozovatele tak i oslabení čistě digitálních stanic. Program je součástí multiplexu Ingolstadt.

Čtěte také

„Vážení posluchači Hoamatwelle v DAB+, krátce před přelomem roku pro mě přichází smutná zpráva. Radio Schwany se odděluje od své DAB+ frekvence v oblasti Ingolstadtu. Pro mě osobně toto rozhodování nebylo vůbec jednoduché. Důvodů je mnoho, ať už se jedná o nové datum vypnutí FM v roce 2035, ale hlavním důvodem jsou jako vždy finance. Stanice jako Hoamatwelle potřebuje reklamu pro své portfolio a to bylo v posledních letech těžké,“ citovaly majitele stanice Markuse Schwannbergera německé oborové weby.

V tuto chvíli ještě není jasné, kdy přesně má v letošním roce odejít Hoamatwelle z bavorského DAB+ multiplexu Ingolstadt, ale tento plán by měl být upřesněn v blízké době. Rozhlasovou stanici bylo možné poslouchat i v Čechách, pochopitelně však na omezeném území. Přesah multiplexu Ingolstadt se měnil většinou podle podmínek, nicméně dal se zachytit i nedaleko od Prahy. Provozovatel sítě neměl v poslední době štěstí, protože plánovaný odchod Hoamatwelle není první. Aktuálně tato síť obsahuje sedm programů.

autor: lukpo
Spustit audio

Související