Další kandidát pro DAB+, Oldies Rádio se změnilo na Rádio Blaník Oldies

4. březen 2024

Internetové Oldies Rádio funguje nově pod značkou Rádio Blaník Oldies. Portál Digitální rádio na tuto novinku upozornil čtenář Ondřej Kroupa. Oldies Rádio v minulosti fungovalo v pražském éteru jako klasická FM stanice, v březnu 2021 ho však nahradilo Rock Rádio, pro nějž nebyla k dispozici volná analogová frekvence. Ke změně tedy dochází po třech letech.

Čtěte také

Kroupa portál Digitální rádio upozornil, že webové stránky původního Oldies Rádia jsou v tuto chvíli ještě stále v provozu, při kliknutí na tlačítko „Posluchat živě“ se však otevře přehrávač, který již obsahuje logo nového Rádia Blaník Oldies. Odkaz na tuto stanici je zároveň k dispozici i na stránkách samotného Rádia Blaník, kde si je možné přehrát i stream s označením Blaník CZ. Online posluchači tak mají k dispozici aktuálně tři verze Blaníku.

Provozovatelem Rádia Blaník je skupina Media Bohemia. Do jejího portfolia patří také Hitrádio, Rock Rádio nebo Fajn rádio. Multikanálová strategie je ideálním příkladem, jak se může daný vysílatel tematicky rozkročit a případně zaplnit kapacitu multiplexu více stanicemi. Při jednání s operátorem pak může získat i případnou množstevní slevu. V lednu letošního roku pak Media Bohemia představila i nové tematické klony Fajn rádia.

autor: lukpo
Spustit audio

Související