Discovery spouští pro operátory bonusové kanály Eurosport, odpočítává poslední dny do olympiády v Tokiu

19. červenec 2021

Od 23. července do 8. srpna se v japonském Tokiu budou konat původně loňské letní olympijské hry. Při této příležitosti si budou moci zájemci u vybraných operátorů, jako je například O2 nebo Vodafone, naladit sedm bonusových kanálů, které doplní vysílání hlavních stanic. Není to ale všechno.

Přesto, že olympijské hry zůstávají i nadále částečně i ve volné televizní platformě v podání ČT, nesrovnatelně bohatší programovou nabídku dostanou zákazníci placených služeb, jejichž provozovatel se domluvil na rozšíření sportovního servisu se společností Discovery. Právě ta je držitelem vysílacích práv nejen pro olympijské hry v Tokiu, ale také Pekingu 2022 a Paříži 2024. Vysílání kanálů Eurosport 1 a 2 a Eurosport 4K doplní programové pozice Eurosport 3 až 9.

Zaměření jednotlivých kanálů Eurosport

Eurosport 1 a 2 – hlavní události a sestřihy
Eurosport 3 – tenis, stolní tenis, badminton, golf
Eurosport 4 – gymnastika, trampolína, skoky do vody, synchronizované plavání
Eurosport 5 – fotbal, florbal, rugby, baseball, softball
Eurosport 6 – basketbal
Eurosport 7 – bojové sporty (taekwondo, box, judo, wrestling, karate)
Eurosport 8 – házená.
Eurosport 9 – volejbal

Tyto kanály nebudou lokalizované do češtiny, ale nabídnout pohled na jiná sportoviště a přenosy, které se například na hlavní kanály nedostanou. S bonusovými kanály Eurosport už počítají mimo jiné televizní služby operátorů O2 a Vodafone, velký hráč, který je naopak nenabídne, je Skylink, kde programy společnosti Discovery chybí již řadu měsíců úplně a k úspěšné dohodě obou subjektů zatím doposud nedošlo. Z tuzemských hráčů má Eurosport 4K k dispozici prozatím pouze T-Mobile.

Eurosport bude pokrývat dění na olympijských hrách opět ve svém studiu označovaném jako Cube (Kostka). Tento prostor má pouze dvě na sebe kolmé stěny a dále pracuje s rozšířenou virtuální realitou. Web ibc.org uvádí, že jedinou, oficiálně známou použitou technologií je Unreal Engine, díky které bylo možné vytvořit trojrozměrné prostředí. Scott Young, senior viceprezident pro obsah a produkci v Discovery Sports, chce tradičně dosáhnout v limitech technologií maxima možného

autor: lukpo
Spustit audio

Související