Euronews doplňuje v bezplatné nabídce služby Rakuten TV i kanál Africanews

17. červen 2021

Majitelé takzvaných chytrých televizorů, tedy zobrazovačů připojených k internetu, mohou od tohoto týdne sledovat na on-line platformě Rakuten TV vedle stanice Euronews i sesterský kanál Africanews.

On-line videopůjčovna Rakuten TV, která jako svou součást nabízí i bezplatný streaming desítek televizních stanic, je jednoduchou možností, jak se dostat k vysílání zpravodajské stanice věnované výhradně „černému kontinentu“. Africanews jsou v nabídce platformy k dispozici ve vysokém rozlišení obrazu. Pro přístup ke službě leckdy postačí stisknout na dálkovém ovladači přímo tlačítko Rakuten.

Pro Africanews je vstup na platformu Rakuten TV významnou událostí, protože významně rozšiřuje dostupnost programu. V České republice si sice již mohli program zájemci pustit pomocí videoportálu YouTube, nyní však postačí pouze stisknutí několika tlačítek. Africanews vysílají od roku 2016, do této služby tak vstupují po pěti letech existence. Stanice pokrývá dění v celé Africe a přináší i tamní perspektivu na mezinárodní dění.

autor: lukpo

Související