Fiera Touch: Podobu naší DAB+ sítě naplánujeme letos

25. leden 2024

Pavel Hájek patří v současné době mezi nejaktivnější soukromé podnikatele na poli broadcastingu. Na zakázku rozjel první českou vodárenskou televizi, díky které rozšiřuje i počet vysílačů Regionální sítě 11. Ta byla spuštěna nově v Teplicích a chystá se zanedlouho i do Prahy a Tábora. Konkrétní podoba jeho DAB+ sítě Fiera Touch proto zatím musí nějakou dobu počkat.

Aukce DAB+ kmitočtů: vydražené regionální bloky - Fiera touch s.r.o.

„Prověřujeme nyní vhodnost našich lokalit Regionální sítě 11 do zapojení DAB+ sítě a hledáme další vhodné lokality pro výstavbu vysílačů. Během letošního roku budeme chtít vybrat dodavatele technologie pro vysílací síť. Co se výstavby týká, tak první návrh plánu výstavby bychom rádi stanovili také tento rok,“ uvedl v úterý pro portál Digitální rádio Pavel Hájek, který je také provozovatelem regionálních televizí i-Vysočina.cz a KladNo.1 TV.

Společnost Fiera Touch, za kterou podnikatel Hájek stojí, má před sebou poměrně velkou výzvu v budování DAB+ multiplexu. Úspěšně se jí podařilo vydražit v aukci Českého telekomunikačního úřadu kmitočty, které zajistí primárně pokrytí Karlovarského, Ústeckého, Libereckého, Královéhradeckého, Pardubického a Jihočeského kraje. Jako třešničkou na pomyslném dortu je pak blok 5C pro Prahu. Vedle Fiera Touch uspělo v hlavním městě i dalších sedm firem.

autor: lukpo
Spustit audio

Související