Firmu s ruskými manažery prověřuje kvůli zájmu o aukci DAB+ kmitočtů BIS

22. září 2023

Společnost Infinity Telecom, v jejímž čele je ruský podnikatel Andrey Chikalenko, začala prověřovat v souvislosti s chystanou aukcí kmitočtů Bezpečnostní informační služba. V pátek o tom informoval Televizníweb. Infinity Telecom je jedním ze soutěžitelů, kteří se ucházejí o frekvence buďto pro celoplošné nebo regionální sítě. Aukci zahájí v průběhu října ČTÚ.

Čtěte také

„BIS věnuje tématu vysílacích frekvencí pozornost ve spolupráci zejména s dalšími bezpečnostními složkami (Kybernetické síly a Vojenské zpravodajství). Vzhledem k tomu, že se jedná o aktuální situaci, nemůžeme být konkrétnější. Každopádně platí, že BIS všechny zjištěné informace poskytuje oprávněným adresátům (zejména MPO),“ uvedl pro Televizníweb mluvčí BIS Ladislav Šticha. Chikalenko figuruje ve firmě Infinity Telecom jako generální ředitel.

Firma se v uplynulých dnech ohradila proti informacím, které se o ní objevily v médiích, zejména na portálu Digitální rádio, ale právě také na Televiznímwebu. Ruským manažerům se nelíbilo, že jsou de facto spojování s možným napojením na tamní režim. „Nemyslíme si, že je správné zahušťovat atmosféru tajemna kolem projektu,“ napsal tehdy naší redakci Ivan Maschenko ze společnosti Infinity Telecom. Prostřednictvím firmy Prime Studio se pak Chikalenko snaží získat DAB+ licence pro projekty Radio Context a Radio Flex.

autor: lukpo
Spustit audio

Související