Celoplošná nebo regionální DAB+ síť? Infinity Telecom své záměry tají

21. září 2023

Společnost Infinity Telecom nechce prozrazovat, zdali do budoucna plánuje provozovat pouze regionální vysílání nebo se naopak v tendru Českého telekomunikačního úřadu stala i některým ze zájemců o jeden ze dvou celoplošných DAB+ multiplexů. Firma operuje zkušenostmi z telekomunikačního trhu v délce osmi let.

Čtěte také

„Zveřejnění takových informaci by mohlo ovlivnit aukce a uškodit všem účastníkům. Takže to vám bohužel nesdělíme,“ reagoval stručně na dotaz redakce mluvčí společnosti Yevhen Koikov. Portál Digitální rádio se na společnost Infinity Telecom obrátil, zdali plánuje v České republice do budoucna provozovat pouze regionální DAB+ multiplex, případně se přihlásila do tendru Českého telekomunikačního úřadu na celoplošnou síť.

Firma chápe vstup do světa digitálního rozhlasu DAB+ jako další rozšíření svých podnikatelských aktivit. „Věříme, že digitální vysílání je jedním z nejdynamičtějších a nejslibnějších odvětví a otevírá nám nové příležitosti k rozvoji a rozšíření našeho podnikání. Naše zkušenosti nám umožní úspěšně realizovat projekty v této oblasti tak, aby byly žádané, cenově dostupné a vysoce kvalitní,“ uvedl v obecné rovině majitel Infinity Telecom Andrey Chikalenko.

autor: lukpo
Spustit audio

Související