Společnost Prime Studio chce v českém DAB+ celkem tři stanice, odhalila, o čem by měly být

20. září 2023

O vstup do nových privátních DAB+ multiplexů se zajímají nejen stávající hráči na trhu, ale také nové subjekty. Firma Prime Studio, za níž v pozici majitele, jednatele a jediného společníka stojí podnikatel Andrey Chikalenko, zároveň generální ředitel Infinity Telecom, naznačila, čemu chce nové stanice věnovat. Zároveň by ráda spustila i třetí program zaměřený na hudbu a informace.

Čtěte také

Radio Context má podle společnosti Prime Studio nabízet informační a hudební vysílání v češtině, angličtině, ukrajinštině a ruštině. „Díky jazykové rozmanitosti může být stanice zajímavá pro nejširší publikum. Jeho hudebním formátem bude Hot AC (Hot adult contemporary - současná hudba pro dospělé),“ uvedla firma k zvažovanému programu, pro nějž žádá vydání licence u Rady pro rozhlasové a televizní vysílání. Žánrové má jít např. o pop, rock, chill nebo downtempo.

Portál Digitální rádio v minulých dnech informoval své čtenáře, že za společností Prime Studio stojí ruský podnikatel Andrey Chikalenko, přičemž aktivity tohoto subjektu jsou zahaleny řadou otázníků. Prime Studio se však ve vyjádření pro naší redakci proti tomuto tvrzení ohradila. „Nemyslíme si, že je správné zahušťovat atmosféru tajemna kolem projektu. V červnu 2021 jsme již komunikovali o záměru získat rozhlasovou licenci,“ napsal naší redakci Ivan Mashchenko ze společnosti Infinity Telecom.

Čtěte také

Mashchenkovi se v e-mailu, který zaslal Digitálnímu rádiu, mimo jiné nelíbilo také to, že Chikalenko je označován jako ruský podnikatel. „Pan Chikalenko nemá v Rusku žádný majetek (ani osobní, ani obchodní). Domníváme se, že taková formulace může být publikem nesprávně interpretována,“ dodal zástupce Infinity Telecomu, firmy, která se zároveň v tendru Českého telekomunikačního úřadu uchází o možnost provozování vlastního DAB+ multiplexu.

Popis projektů je prozatím velmi fádní a přináší jen přibližnou představu o tom, co budou rozhlasové stanice vysílat. K dalšímu ze svých programů například uvádí firma Prime Studio následující: „Rádio Flex bude nabízet především hudební vysílání v češtině a angličtině. Stanice si klade za cíl popularizovat a propagovat české hudebníky a chce se stát odrazovým můstkem pro mladé a začínající interprety.“ Třetím projektem v řadě, prozatím bez názvu, má být „informační a hudební stanice s klidnou prezentací a stylovou hudbou zaměřená na dospělé, vzdělané publikum.“

Andrey Chikalenko coby majitel společnosti Prime Studio uvádí k třem chystaným projektům následující: „Neklademe si žádné jiné cíle než přinášet posluchačům zábavu a naší společnosti byznysové příležitosti.“

autor: lukpo
Spustit audio

Související