Radio Context má v DAB+ doplnit Radio Flex, opět má ruské pozadí

18. září 2023

Společnost Prime Studio, za kterou stojí oficiálně ruský podnikatel Andrey Chikalenko, žádá Radu pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) nikoliv o jednu, ale minimálně o dvě licence, které do budoucna umožní šíření prostřednictvím DAB+. Žádost o vydání oprávnění pro Radio Context následuje stejný krok pro Radio Flex.

Čtěte také

RRTV zaregistrovala 15. září dalšího zájemce o provozování digitálního rozhlasového vysílání ve standardu DAB+. Za projektem zvažované stanice Radio Flex stojí opět společnost Prime Studio, kde v pozici jediného jednatele a společníka stojí osmatřicetiletý ruský podnikatel Andrey Chikalenko. Jde již o druhou žádost o vydání DAB+ licence pro tuto firmu, která chce provozovat také Radio Context. Nad oběma projekty se v tuto chvíli vznáší řada otázníků.

Redakce portálu Digitální rádio se v uplynulých dnech snažila spojit s Chikalenkem přímo na sociální síti LinkedIn, ten však na žádost o autorizaci vůbec nereagoval. Zajímavostí je, že zde ani nemá přidanou profilovou fotku. Ruský podnikatel figuruje také z pozice generálního ředitele ve společnosti Infinity Telecom, která se aktuálně uchází u ČTÚ o tendr na provozování vlastní DAB+ sítě. Manažeři z několika firem, které oslovila naše redakce, o projektu nemají žádné detaily.

autor: lukpo
Spustit audio

Související