Infinity Telecom: Média nás odepsala, z aukce DAB+ kmitočtů odstupujeme

10. říjen 2023

Společnost Infinity Telecom se rozhodla odstoupit z chystané aukce DAB+ kmitočtů, které se plánovala zúčastnit jako jeden ze zájemců o provozování komerčních sítí. Hlavním důvodem je podle tiskového prohlášení, které firma poskytla naší redakci, neprofesionální přístup českých médií, jež od začátku ruského podnikatele Andreye Chikalenka líčila v negativním světle.

Čtěte také

„Poté, co naše společnosti podaly přihlášky a splnily veškeré zákonem předepsané požadavky pro postup do dalších kol aukce, byla na veřejně dostupných internetových serverech (z nichž většina sama sebe označuje za servery odborné) publikována řada článků převážně o původu jednatele a jediného společníka obou společností, pana Andreye Chikalenka. Tyto články obsahovaly v nemalé míře zkreslená či neověřená fakta, a v některých případech dokonce přímé nepravdy,“ uvedl pro Digitální rádio mj. mluvčí Infinity Telecomu Yevhen Koikov.

Portály, které o aktivitách Infinity Telecomu informovaly, si všímaly zejména původu Chikalenka coby ruského manažera a nejasného pozadí této firmy. V textech se často objevovaly domněnky, že není jasné, jaké jsou záměry tohoto operátora. Infinity Telecom se například vůbec nevyjádřil, zdali se plánuje účastnit aukce o celoplošné, případně pouze regionální nebo lokální sítě. Skrze firmu Prime Studio pak stejná skupina plánovala provozovat tři stanice, z nichž o licence pro Radio Context a Radio Flex již požádala, poslední z projektů měl být v přípravě.

Celé vyjádření společností Infinity Telecom a Prime Studio v nezměněné podobě přinášíme v příloze.

autor: lukpo
Spustit audio

Související