Hudební streamingová služba Tidal pronikla k dalšímu velkému výrobci televizorů, nabízí i hifi kvalitu

10. březen 2021

V televizorech značky LG se objevila dlouho očekávaná aplikace pro streamingovou službu Tidal. V Česku méně známý hráč nabízí na své platformě jak možnost poslechu hudby ve vysoké zvukové kvalitě, tak i videa s vysokým rozlišením.

70 milionů audio skladeb, neomezené procházení archivu, offline přehrávání nebo hudební streamy šité na míru podle oblíbeného interpreta, případně žánru, nabízí služba Tidal nově i v televizorech jihokorejského výrobce LG. Streamovací platforma poskytne náročným uživatelům i hudbu v nekomprimované, takzvané hifi kvalitě, kterou ocení zejména majitelé dražších audio systémů. Redakce portálu Digitální rádio objevila novou aplikaci v LG OLED televizoru řady C9 z roku 2019, obsahovat ji tedy budou i novější modely.

Noví uživatelé mohou službu vyzkoušet bezplatně po dobu třiceti dnů. Tidal se od své konkurence liší tím, že nabízí nejen bohatý archiv hudby, ale také videoklipů, kterých by mělo být v databázi okolo 250 tisíc. Podpora vysokého rozlišení HD je samozřejmostí. Díky aplikaci přímo v televizoru by mohl Tidal přinést také podporu formátů Dolby Atmos a 360 Reality Audio. Přehled podporovaných zařízení je k dispozici na oficiálním webu služby. Vlastní aplikaci má služba například v Apple TV, Chromecastu, Samsungu a Android TV.

autor: lukpo
Spustit audio

Související