Nový zájemce o provozování DAB+ sítí v Česku plánuje rozjet Radio Context

13. září 2023

Žádost o udělení digitální terestrické licence podala na Radu pro rozhlasové a televizní vysílání nová stanice Radio Context. Za ní stojí podle veřejně dostupných informací ruský podnikatel Andrey Chikalenko, stejná osoba, která z pozice generálního ředitele ovládá společnost Infinity Telecom. Firma je jedním ze zájemců, kteří se přihlásili do tendru telekomunikačního regulátora.

Čtěte také

Ve čtvrtek 7. září zaregistrovala Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) žádost od společnosti Prime Studio, která se týká případného udělení pozemní digitální licence pro stanici Radio Context. Žádný takový subjekt na našem území zatím v tuto chvíli nevysílá. Zaměření rozhlasové stanice není aktuálně známé a je možné tak pouze spekulovat, název však navozuje zaměření směrem k publicistice, zpravodajství – dávání si věcí do kontextu, souvislostí.

Za firmou Prime Studio stojí oficiálně z pozice jediného jednatele a společníka Andrey Chikalenko. Ten je podle svého profilu na sociální síti LinkedIn zároveň generálním ředitelem společnosti Infinity Telecom, a to od září 2015 do současnosti. Právě tato firma je jedním ze zájemců o provozování komerčních multiplexů v aukci, kterou chystá Český telekomunikační úřad. Chikalenko je také jedním ze společníků společnosti Infinity Telekom na Slovensku.

autor: lukpo
Spustit audio

Související