Internetová služba Vodafone TV slaví první narozeniny, uvádí set-top box s hlasovým ovládáním

29. březen 2021

Operátor Vodafone začne nabízet svým zákazníkům internetové televize nový prémiový set-top box. Jeho hlavní devízou bude hlasové ovládání. Dálkový ovladač pak obsahuje tlačítka pro oblíbené služby, jako je Netflix, Amazon Prime Video nebo HBO.

V rámci hlasového ovládání umožní set-top box například přepnout do hlavního menu, zvolit konkrétní televizní stanici, případně aplikaci, která je součástí nabídky. Přijímač se také obejde bez ethernetového kabelu - disponuje Wi-Fi rozhraním. Vodafone patří mezi největší telekomunikační hráče na trhu vedle Skylinku a O2 TV, v Evropě je pak celkově druhým největším poskytovatelem placené televize.

„Velice nás těší, že naši televizi k dnešnímu dni využívají desetitisíce zákazníků a jejich počet roste i díky právě probíhající kampani se společností Netflix, kdy zákazník ke své nové Vodafone TV získává službu Netflix na tři měsíce zdarma,“ konstatoval Milan Raška, ředitel oddělení rozvoje televizní a internetové služby společnosti Vodafone.

Čtěte také

Nový box pracuje s dálkovým ovladačem, který využívá technologii Bluetooth. Ovladač tak nepotřebuje přímý dohled na set-top box, ten může být uložený třeba v šuplíku nebo za televizní obrazovkou. Zákazníci za pronájem základního set-top boxu platí 70 korun měsíčně, u prémiového půjde o120 korun měsíčně. Na výběr tak nově mají ze dvou variant.

„S prémiovým set-top boxem bude také snazší vyhledávání konkrétních pořadů nebo filmů. Vyhledávat bude možné nejen podle názvu filmů či seriálů, ale také například podle jména oblíbených herců. Stačí prostě říct jméno a box zobrazí všechny filmy, ve kterých herec hraje. Hlasové ovládání budeme neustále vylepšovat i na základě toho, jaké příkazy budou zákazníci boxu zadávat. Box také velmi dobře reaguje na dětský hlas,“ doplnil Raška.

autor: lukpo
Spustit audio

Související