Migrace bývalých zákazníků UPC na Vodafone TV potrvá dva roky, analogová nabídka skončí

24. březen 2021

Společnost Vodafone, která po akvizici kabelového operátora UPC Česká republika získala i jeho zákazníky, překlopí tyto klienty na novou televizní službu zhruba do dvou let. S provozem analogové kabelové nabídky již nepočítá, ale termín pro její vypnutí zatím nemá.

„Snažíme se, aby přechod mezi systémy byl pro zákazníka co nejhladší. Lidé sami nemusí nic dělat, nikam chodit, nikam volat. Zákazníka s dostatečným předstihem o všech krocích informujeme pomocí e-mailů, SMS zpráv, případně dopisů. Následně zákazníkovi voláme a domlouváme s ním vhodný termín instalace nového zařízení. Po výměně zařízení se zákazník jen sám přihlásí do samoobsluhy Můj Vodafone, kde má k dispozici svá vyúčtování a přehled služeb,“ přiblížil pro náš portál mluvčí operátora Ondřej Luštinec.

Čtěte také

S migrací začal Vodafone v posledním kvartále loňského roku. Zákazníky o migraci postupně informuje, mimo jiné na vyhrazeném webu www.vodafone.cz/spojeni, ale většinu zákazníků teprve přechod na Vodafone TV čeká. V současné době novou platformu využívají desítky tisíc klientů. Kdy bude ukončena původní technologická platforma Horizon společnosti Liberty Global, kterou využívala UPC, záleží právě na tom, kdy bude dokončena migrace. Klasický tuner v novém boxu budou moci využívat všichni, kdo jsou v dosahu kabelové TV.

Určitým specifikem jsou klienti, kteří sice služby kabelové televize využívají, ale nabídku operátora sledují na vlastním zařízení, tedy televizoru nebo set-top boxu s CI modulem. Co se bude dít s těmito zákazníky? „Převod do systémů Vodafonu se týká postupně všech zákazníků. U zmíněných zákazníků nebude ale docházet k výměně koncového zařízení (set-top boxu) a budou nadále moci využívat stávající,“ potvrdil mluvčí Ondřej Luštinec. Operátor do budoucna počítá s vypnutím analogového vysílání.

„V naší kabelové síti jsme před dvěma lety omezili FM pásmo od 102 MHz výše. Z dlouhodobého hlediska má smysl vypnout FM úplně a uvolnit sítě pro data. Ale v tomto směru u nás ještě žádné rozhodnutí nepadlo,“ doplnil Luštinec.

autor: lukpo
Spustit audio

Související