Kdo stojí za novým projektem Musiconly v českém DAB+? Dva hudební nadšenci z Vídně

5. únor 2024

Do českého digitálního rozhlasového éteru vstoupil v 5. týdnu roku 2024 nečakaně nový hráč, rakouská stanice Musiconly. Redakce našeho portálu autory stejnojmenného projektu oslovila, aby se zeptala, jaká je jejich vize a čím chtějí obohatit programovou nabídku DAB+. Podoba Musiconly se v současné době formuje.

Čtěte také

„Jsme dva lidé závislí na hudbě z Vídně. Mojí hlavní činností je webdesign a hudební playlisty pro restaurace a další společnosti,“ popsal Digitálnímu rádiu Harry Winkelhofer z Musiconly a doplnil: „Gerry je můj zaměstnavatel a DJ, který se rád věnuje rádiu a je do něho technický nadšenec. Právě on kontroluje technickou kvalitu a já hudební pořady. Tento týden začínáme se strukturovaným čtyřiadvacetihodinovým programem,“ doplnil Winkelhofer pro náš portál.

Jak je patrné z webových stránek dostupných na adrese www.musiconly.at, program, který je k dispozici v multiplexu COLOR DAB+, je vytvářený exkluzivně právě pro Českou republiku. Musiconly prozatím neplánuje v krátkodobém horizontu moderované vysílání v češtině, pouze v němčině a angličtině, nicméně samotné jingly, tedy staniční znělky, budou již k dispozici ve všech třech jazycích. Na webu Musiconly jsou pak k dispozici další tematické online projekty.

autor: lukpo
Spustit audio

Související