Komerční Signál Rádio se aktivně zapojuje do propagace technologie DAB+

28. červen 2022

Rozhlasová stanice Signál Rádio, která je součástí mediální skupiny Radio United, se aktivně zapojila do propagace digitálního vysílání DAB+. Na sociální síti Facebook nejen informuje o výhodách technologie, ale v pátek 24. června zde také sdílela informaci o nové spuštěném DAB+ vysílači Domažlice – Čerchov, kde je šířen multiplex firmy RTI cz.

„Přátelé, máme radost, že jsme díky digitálnímu vysílání DAB+ slyšet zase o kousek dál. Vysílač na Čerchově podstatně posílil naše pokrytí v oblasti Domažlic, Kdyně, Horšovského Týna a Poběžovic,“ uvedla stanice, která je součástí programové nabídky společnosti RTI cz. Z příspěvků zveřejněných na facebooku Signál Rádia je patrné, že povědomí o technologii DAB+ mezi posluchači roste. Reagují zde většinou desítky uživatelů.

Signál Rádio je aktuálně nejviditelnějším příkladem toho, jak může komerční rádio řešit skrze DAB+ absenci analogových FM kmitočtů. Stanice připravila jako jeden z aktuálních příspěvků také speciální grafiku, která posluchačům vysvětluje, co to DAB+ je a jaké jsou její výhody. V současné době vysílá Signál Rádio na šesti FM frekvencích, díky digitálnímu vysílání je ho však možné pozemně naladit i v řadě dalších koutů Čech.

autor: lukpo
Spustit audio

Související