Konec Regionální sítě 7 na kanálu 21 z Černé Studnice přináší větší šanci pro DVB-T2 z Rakouska

7. únor 2020

Multiplex obsahuje stanice placené pozemní televize simpliTV. Volně je zde k dispozici pouze rakouská komerční stanice ATV, respektive její druhý program.

Společnost Digital Broadcasting ukončila o půlnoci ze čtvrtka 6. na pátek 7. února vysílání Regionální sítě 7 ze severočeského vysílače Černá Studnice na kanálu 21. V nejbližších hodinách bude tato distribuce opět obnovena, ovšem stane se tak na novém kanálu 50, který byl do konce ledna vyhrazen Přechodové síti 11 s programy České televize z vysílače Ústí nad Labem – Buková hora.

V části středních Čech a Prahy se pro diváky s venkovní anténou s možností otočení na jižní směry otvírají nové šance pro dálkový příjem. Po několika letech bude možné při zlepšených podmínkách zachytit televizní signál z dolnorakouského vysílače Sankt Pölten – Jauerling s výkonem 50 kW. Po přechodu na DVB-T2 už je však zde volně k dispozici bohužel pouze komerční televize ATV 2.

Samotné migraci na pozemní vysílání druhé generace se věnuje portál Digitální rádio v kapitolách Přechod na DVB-T2 a Ladíme DVB-T2. Jejich správcem je dlouholetý spolupracovník redakce Karel Mikuláštík, který udržuje v aktuální podobě i seznamy v kategorii Jak poslouchat DAB+

autor: lukpo
Spustit audio

Související