Konference WorldDAB Automotive 2022: Spolupráce vysílatelů s automobilovým průmyslem musí pokračovat

27. červen 2022

Odborná konference WorldDAB Automotive 2022, která se minulý týden konala v Londýně, apelovala na nutnost zachování rozhlasového vysílání jako centra zábavy na palubní desce automobilů. Pro rozhlasové vysílatele je spolupráce s motoristickým průmyslem naprosto klíčová. Ve stejném duchu mluvil minulý týden na Radě ČRo i generální ředitel René Zavoral.

Čtěte také

Prezident WorldDAB, Patrick Hannon, oznámi, že DAB+ tuner je nyní standardem pro 94 % nově prodávaných vozů v Evropě. „Uživatelé očekávají vysoce kvalitní, volně vysílané rádio jako klíčovou funkci,“ konstatoval Hannon a dodal: „Naším úkolem je poskytovat nejlepší možný zážitek dnes i v budoucnu.“ Poslech hudby a rozhlasového vysílání zůstává naprosto přirozenými činnostmi pro jízdu automobilem, DAB+ získává pevnou pozici.

Sibyle Veilová, generální ředitelka Radio France, apelovala na výrobce automobilů a dodavatelů technologií do vozů: „Umožněte rozhlasovým stanicím snadný a přímý přístup jediným dotykem k softwaru automobilu na obrazovce. Jako mediální společnost nechceme, aby náš obsah spravovala třetí strana. Navíc potřebujeme získat přímý přístup k posluchačům, abychom lépe porozuměli našim uživatelům a zlepšili náš obsah.“

Nově představené pokyny společnosti WorldDAB pro pobavení řidiče byly vytvořeny s odborným vstupem od automobilového a rozhlasového sektoru, aby bylo zajištěno, že displeje jsou pro řidiče bezpečné, zároveň však budou poskytovat spolehlivé informace, které posluchači očekávají. Pokyny pokrývají čtyři klíčové oblasti vizuálních prvků ve vozidle: čitelnost, relevanci, četnost a místní legislativu. Stranou nezůstaly ani personalizace a hlasové technologie, včetně rozpoznávání názvu stanice a zlepšení přesnosti vyhledávání.

autor: lukpo
Spustit audio

Související