Kronehit nespustí v DAB+ své klony, půjde o plnohodnotné rakouské stanice

14. prosinec 2023

Rakouská rozhlasová stanice Kronehit na konci letošního roku oznámila, že po letech ignorování digitálního vysílání DAB+ podpoří v příštím roce tuto distribuční platformou čtyřmi novými značkami. Zástupci Kronehitu nyní v rozhovoru pro tamní deník Der Standard prozradili, jak konkrétně by nyní mělo toto vysílání vypadat.

Čtěte také

„Půjde o čtyři produkty, které nemají se značkou Kronehit nic společného a oslovují úplně jiné cílové skupiny. Půjde o dobře organizovanou flotilu s cílem dalšího posílení naší pozice na trhu,“ konstatoval pro Der Standard generální ředitel rozhlasové stanice Mario Frühauf. Tyto programy mají být více zaměřené na řidiče, tedy jízdu vozem, kde je DAB+ konzumován nejčastěji. Další informace plánuje provozovatel Kronehitu oznámit na konci ledna příštího roku.

Programový ředitel Georg Spatt doplnil, že nemá jít o tzv. samohrajky, tedy streamy odbavované z počítače, bez hlubší dramaturgie. „Nejde o hudební streamy. To je jasný závazek k živému médiu rádia, moderovanému, s vlastními ranními show, zprávami, počasím, dopravou. I dnes to chce spousta lidí,“ upřesnil. Dva z nových programů by měly být celostátní, další ze stanic by byly zaměřeny na regionální publikum. „Vědomě přecházíme od strategie jedné značky ke strategii více značek,“ vysvětlil šéf Kronehitu, proč se nové programy nemají hlásit ke své „matce“.

autor: lukpo
Spustit audio

Související